WikiVrijdag online Meet-up

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 14:00
  • Type: schrijfmiddag
24 sep WikiVrijdag online Meet-up

Help jij mee de gendergap op Wikipedia te verkleinen? De gezamenlijke Wikivrijdag van Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Inschrijven

Met de WikiVrijdagen in september en oktober sluiten we aan bij de Maand van de Geschiedenis die in oktober plaatsvindt en als thema “Aan het werk” heeft. Op 24 september ontvangen we je graag bij de online WikiVrijdag. De WikiVrijdag wordt gehouden in Zoom en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom, of je nou beginner bent of ervaren bewerker.

Programma

Gevorderden

Met diegenen die al wat Wikipedia ervaring hebben schrijven en publiceren we samen een Wikipedia artikel. Je kunt aan de slag met een Nederlandstalig artikel schrijven over Mary Anne Talbot (op de Engelstalige Wikipedia is er een artikel over haar), een Engelse die mannelijke kleding droeg en soldaat en matroos werd tijdens de Franse Revolutionaire Oorlogen. Of geef je de voorkeur aan het schrijven aan een artikel over Vrouwensleutelwerkplaats De Knalpot?

We overleggen tijdens de WikiVrijdag in september welk onderwerp je voorkeur heeft en welke taak jij wilt oppakken. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het zoeken van informatie en de opzet van het artikel. Ook na afloop van de WikiVrijdag kun je verder werken aan jouw onderdeel, zodat we tijdens de WikiVrijdag op 22 oktober het artikel kunnen afronden en publiceren.

Vanuit Atria en Ihlia is begeleiding aanwezig om je op weg te helpen met bronmateriaal.

Starters

Voor starters is deze WikiVrijdag de mogelijkheid om meer te leren over het bewerken van Wikipedia. Bekijk als voorbereiding deze korte video, dan heb je bij aanvang van de WikiVrijdag al een goed beeld van hoe Wikipedia werkt. Tijdens deze starterssessie is er een ervaren Wikipediaan die je verder op weg helpt, links naar achtergrondinformatie geeft en waaraan je al je vragen kunt stellen

De WikiVrijdagen zijn heel laagdrempelig en vrij in te delen, jij bepaalt zelf bij welke groep je aansluit en of je tussentijds van groep verandert.

Inschrijving voor deelname aan WikiVrijdag 24 september
Deelnemen aan de WikiVrijdag is gratis. Inschrijven via dit inschrijfformulier is een vereiste. De inschrijving sluit op donderdag 23 september.

Beeld: DDJJ, CC0, via Wikimedia Commons

Delen: