WikiVrijdag Online Meet-up

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 14:00
  • Type: meet-up
9 jul WikiVrijdag Online Meet-up

Help jij mee de gendergap op Wikipedia te verkleinen? De gezamenlijke Wikivrijdag van Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Inschrijven voor 9 juli

We hebben een uitdagend programma (14 – 16 uur) in petto:

Met diegenen die al wat Wikipedia kennis hebben gaan we samen een artikel schrijven en publiceren. Daarnaast is er elke bijeenkomst voor starters de mogelijkheid om een introductie Wikipedia te volgen en/of vragen te stellen. De WikiVrijdagen zijn heel laagdrempelig en vrij in te delen, jij bepaalt zelf bij welke groep je aansluit en of je tussentijds van groep verandert

Programma

Deelnemers met enige Wikipedia ervaring

We schrijven op 9 juli met elkaar in twee uur een nieuw Wikipedia-artikel! Ieder pakt een eigen taak op voor het te schrijven artikel en na twee uur hebben we een nieuw artikel klaar voor Wikipedia. Tip: Wanneer je voorafgaand aan deze WikiVrijdag al wat bronnen hebt opgezocht over het onderwerp, kun je direct aan de slag.

Starters

Starters kunnen op 9 juli weer terecht in een apart kanaal, waar een Introductie Wikipedia bewerken wordt geboden. Er is ook ruim tijd voor het stellen van vragen.

Welk videokanaal gebruiken we?

We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag sturen we je een dag van tevoren de link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.

Vragen?

Misschien heb je al vragen over Wikipedia (de encyclopedie), Wikimedia Commons (de beeldbank) of Wikidata (de databank) die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan info@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag [datum bijeenkomst]”.

Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Beeld: DDJJ, CC0, via Wikimedia Commons

Delen: