WikiVrijdag online Meet-up

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 14:00
  • Type: meet-up
18 jun WikiVrijdag online Meet-up

Help jij mee de gendergap op Wikipedia te verkleinen? De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Inschrijven voor 18 juni

De gezamenlijke Wikivrijdag van Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland is ook in juli online, van 14 – 16 uur. We hebben een uitdagend programma in petto:

Met diegenen die al wat Wikipedia kennis hebben gaan we samen een artikel schrijven en publiceren. Daarnaast is er elke bijeenkomst voor starters de mogelijkheid om een introductie Wikipedia te volgen en/of vragen te stellen. De WikiVrijdagen zijn heel laagdrempelig en vrij in te delen, jij bepaalt zelf bij welke groep je aansluit en of je tussentijds van groep verandert

Programma

Deelnemers met enige Wikipedia ervaring

Op vrijdag 18 juni is ons doel om het op 21 mei gezamenlijk geschreven artikel af te ronden, samen te controleren en vervolgens te publiceren(!). Na deze oefening is ons volgende doel om op de WikiVrijdag in juli in twee uur samen een nieuw artikel te schrijven en te publiceren. Aan het einde van de WikiVrijdag op 18 juni bepalen we ter voorbereiding welk artikel er in juli gezamenlijk geschreven wordt.

Starters

Starters kunnen op 18 juni weer terecht in een apart kanaal, waar een Introductie Wikipedia bewerken wordt geboden. Er is ook ruim tijd voor het stellen van vragen.

Welk videokanaal gebruiken we?

We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag sturen we je een dag van tevoren de link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.

Vragen?

Misschien heb je al vragen over Wikipedia (de encyclopedie), Wikimedia Commons (de beeldbank) of Wikidata (de databank) die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan info@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag [datum bijeenkomst]”.

Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Beeld: DDJJ, CC0, via Wikimedia Commons

Delen: