WikiVrijdag online Meet-up

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 14:00
  • Type: meet-up
21 mei WikiVrijdag online Meet-up

Help jij mee de gendergap op Wikipedia te verkleinen? De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Inschrijven voor 21 mei

De gezamenlijke Wikivrijdagen van Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland zijn ook in mei, juni en juli online, van 14 – 16 uur. We hebben een uitdagend programma in petto:

Met diegenen die al wat Wikipedia kennis hebben gaan we samen een artikel schrijven en publiceren. Daarnaast is er elke bijeenkomst voor starters de mogelijkheid om een introductie Wikipedia te volgen en/of vragen te stellen. De WikiVrijdagen zijn heel laagdrempelig en vrij in te delen, jij bepaalt zelf bij welke groep je aansluit en of je tussentijds van groep verandert

Programma

We bespreken aan de hand van de artikelen over Joke Smit en Sigrid Kaag waar een Wikipedia artikel aan moet voldoen. Denk daarbij aan de opbouw van een artikel, gebruik van bronnen en de manier van schrijven op Wikipedia.

Deelnemers met enige Wikipedia ervaring

Na deze introductie gaan deelnemers met enige Wikipedia-ervaring aan de slag met het schrijven van één artikel dat we gezamenlijk schrijven. Tijdens het inschrijven voor de WikiVrijdag kun je suggesties geven voor een onderwerp waar we met de hele groep aan kunnen gaan werken. We verdelen de taken voor het schrijven van het artikel, ieder pakt een stukje op.

Starters

Starters kunnen deze dag na de bespreking van de artikelen over Joke Smit en Sigrid Kaag terecht in een apart kanaal, waar een verdere Introductie Wikipedia bewerken wordt geboden.

Welk videokanaal gebruiken we?

We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag sturen we je een dag van tevoren de link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.

Vragen?

Misschien heb je al vragen over Wikipedia (de encyclopedie), Wikimedia Commons (de beeldbank) of Wikidata (de databank) die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan info@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag [datum bijeenkomst]”.

Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Beeld: DDJJ, CC0, via Wikimedia Commons

Delen: