WikiVrijdag online Meet-up

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 14:00
  • Type: meet-up
21 jan WikiVrijdag online Meet-up

Help jij mee de gendergap op Wikipedia te verkleinen? De gezamenlijke Wikivrijdag van Atria, IHLIA en Wikimedia Nederland is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Inschrijven voor 21 januari

De online WikiVrijdag staat deze keer ook in het teken van 100WikiWomen challenge!

Met diegenen die al wat Wikipedia kennis hebben gaan we samen een biografie van een vrouw schrijven. Daarnaast is er elke bijeenkomst voor starters de mogelijkheid om een introductie Wikipedia te volgen en/of vragen te stellen. De WikiVrijdagen zijn heel laagdrempelig en vrij in te delen, jij bepaalt zelf bij welke groep je aansluit en of je tussentijds van groep verandert.

Wil je gelijk al aan het werk? Bekijk dan deze introductievideo of duik in de handleiding schrijven voor Wikipedia.

Programma

Deelnemers met enige Wikipedia ervaring

Met diegenen die al wat Wikipedia kennis hebben gaan we samen een biografie van een vrouw schrijven. Ieder pakt een eigen taak op voor het te schrijven artikel.

Starters

Starters kunnen weer terecht in een apart kanaal, waar een Introductie Wikipedia bewerken wordt geboden. Er is ook ruim tijd voor het stellen van vragen.

Welk videokanaal gebruiken we?

We hebben ervoor gekozen om te werken met Zoom. Wanneer je je aanmeldt voor de WikiVrijdag sturen we je een dag van tevoren de link toe waarmee je kunt aansluiten bij de online bijeenkomst op vrijdag.

Vragen?

Misschien heb je al vragen over Wikipedia (de encyclopedie), Wikimedia Commons (de beeldbank) of Wikidata (de databank) die je wilt bespreken. Wanneer je vooraf je vraag instuurt, kunnen wij voorafgaand aan de bijeenkomst wat uitzoekwerk doen. Mail je vraag dan aan info@wikimedia.nl met als onderwerp ‘Vraag WikiVrijdag [datum bijeenkomst]”.

Inschrijven voor 21 januari

Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Beeld: Poster 100 Wikiwomen challenge, Wikimedia Netherlands

Delen: