WikiVrijdag schrijfmiddag

  • Locatie: Ihlia, vlakbij Amsterdam CS
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
24 nov WikiVrijdag schrijfmiddag

De laatste jaren is de internetencyclopedie Wikipedia een veelgebruikte informatiebron geworden. We organiseren in samenwerking met de Gendergap Werkgroep van Wikimedia en Ihlia – die zich richt op lhbti- onderwerpen – de WikiVrijdag. Deze bijeenkomst vindt iedere maand plaats, afwisselend op locatie bij Atria en IHLIA.

Schrijf je in

Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Iedereen is welkom!

Je krijgt de kans om onder begeleiding je te verdiepen in alles wat met lhbti- en vrouwengerelateerde onderwerpen te maken heeft. En om je te omringen met zowel actueel als historisch materiaal. Maar deze middagen zijn er ook voor iedereen die haar/zijn/hun kennis van een bepaald onderwerp met een breder publiek op Wikipedia wil delen.

Voor de WikiVrijdagen word je om 13:00 uur verwacht op de locatie waar je tot 16:00 uur vrij kunt werken aan artikelen op Wikipedia.

De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipediabewerkers. Ervaren Wikipedianen begeleiden je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Wikimedia Commons.

Als je interesse hebt en iedere maand drie uurtjes tijd hebt, schrijf je dan iedere maand in!

Schrijf mee voor Wikipedia

Vrijdag 24 november van 13.00 – 16.00 uur, bij IHLIA, OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143 in Amsterdam – zaal 3.1.
Neem een laptop mee als je komt.

Schrijf je in

Voorbereiding

Hier kun je ideeën opdoen

Alvast thuis aan het werk? Bekijk dan deze introductievideo of duik in de handleiding schrijven voor Wikipedia.

Voor alle activiteiten van Wikimedia Nederland – en dus ook voor de WikiVrijdag – is het beleid vriendelijke ruimtes van kracht. Van deelnemers wordt verwacht dat zij deze regels kennen en ze respecteren.

Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je op de Wikipediaprojectpagina

Delen: