WikiVrijdag schrijfmiddag

  • Locatie: Atria
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
24 feb WikiVrijdag schrijfmiddag

Beeld: We_Can_Do_It!.jpg: J. Howard Miller, artist employed by Westinghouse, poster used by the War Production Co-ordinating Committee, derivative work: Tom Morris, Public domain, via Wikimedia Commons

De WikiVrijdag wordt georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria en IHLIA LGBTI Heritage en vindt iedere maand plaats, afwisselend bij Atria en IHLIA. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouwgerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.
In februari komen we samen op vrijdag 24 februari bij Atria en haken we aan bij Internationale Vrouwendag.

Schrijf je in

Help je ook mee de gendergap te op Wikipedia verkleinen?

Het Wikiproject Gendergap wil de genderkloof bij Wiki-projecten in het Nederlandse taalgebied verkleinen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de deelnemers zichzelf als man identificeert en een klein deel identificeert zich als vrouw. Ongetwijfeld kleurt dit nog steeds de inhoud op Wikipedia en Wikimediaprojecten: oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren, ondervertegenwoordiging van ‘vrouwelijke’ thema’s en interessegebieden.

Programma

Vanaf 13:00 uur ben je welkom in de bibliotheek van Atria waar je tot 16:00 uur kunt werken aan artikelen op Wikipedia. Zelf meenemen: laptop.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Wij zorgen voor een prettige omgeving waarin we samen werken aan artikelen op Wikipedia. Ervaren Wikipedia begeleiders helpen je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Commons.

Alvast aan de slag?

Hier vind je een lijst van mogelijke onderwerpen om over te schrijven
Wil je gelijk al aan het werk? Bekijk dan deze introductievideo of duik in de handleiding schrijven voor Wikipedia. Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Locatie

Atria, bibliotheek, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam

Inschrijven

De bijeenkomst is gratis. Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we je om je in te schrijven.

Schrijf je in

Delen: