WikiVrijdag schrijfmiddag – in verzet tegen slavernij

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
23 jun WikiVrijdag schrijfmiddag – in verzet tegen slavernij

Op 23 juni organiseert Atria i.s.m Wikimedia Nederland en IHLIA een Wikipedia-schrijfmiddag over vrouwen in verzet tegen slavernij. Wie waren deze vrouwen en waarom kennen wij hun verhalen nog zo weinig? Leer hoe je kunt meeschrijven aan ’s werelds grootste internet-encyclopedie onder begeleiding van Wikipedia bewerkers.

Schrijf je in

Zaterdag 1 juli is het Keti Koti en herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij. Het thema op 23 juni is dan ook slavernij. We krijgen deze WikiVrijdag bezoek van de Wiki goes Caribbean werkgroep. Samen willen we zorgen dat er meer artikelen en afbeeldingen over vrouwen en vrouw-gerelateerde onderwerpen in Suriname en het Caribische gebied op Wikipedia geplaatst worden.

Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Kom dan op 23 juni om 13:00 uur naar de bibliotheek van Atria in Amsterdam waar we tot 16:00 uur samen kunnen werken aan Wikipedia artikelen. Het staat je vrij om aan artikelen binnen het thema te werken of aan artikelen naar keuze.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Wij zorgen voor een prettige omgeving waarin we samen werken aan artikelen op Wikipedia. Ervaren Wikipedia begeleiders helpen je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Commons.

Alvast thuis aan het werk?

Bekijk dan deze introductievideo of duik in de handleiding schrijven voor Wikipedia [PDF].
Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Waarover wil je gaan schrijven? Kijk hier voor inspiratie:

Datum en tijd:  23 juni, 13.00 uur – 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek van Atria, Vijzelstraat 20, Amsterdam
Zelf meenemen: Laptop
Minimum leeftijd: 16 jaar
Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht

Inschrijven

De bijeenkomst is gratis. Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we je om je in te schrijven.

Schrijf je in

WikiVrijdagen

Samen met IHLIA en Wikimedia Nederland organiseren we regelmatig WikiVrijdagen. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia. Tijdens deze WikiVrijdagen leer je Wikipedia editen en aanvullen en foto’s uploaden op Wikimedia Commons.

Delen: