Vrouwenvoetbal: de tussenstand

  • Locatie: Atria's bibliotheek, Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 17:00
2 sep Vrouwenvoetbal: de tussenstand

Vrouwenvoetbal scoort steeds beter. Namen als Lieke Martens en Shanice van de Sanden hebben het grote publiek weten te bereiken, de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen hebben een plek op nationale televisie veroverd en de media lijken vrouwenvoetbal steeds beter te verslaan. Tegelijkertijd is er nog een lange weg te gaan. De salarissen laten te wensen over, voetbalclubs missen sponsoring en vrouwelijke voetbalexperts zijn schaars. Hoe is het beeld van vrouwenvoetbal al positief veranderd in Nederland en daarbuiten? En waar valt nog winst te behalen? Tijd voor de tussenstand!

Debat

Atria organiseert op maandag 2 september 2019 een debat over de veranderende beeldvorming over vrouwenvoetbal. Met het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal 2019 (7 juni – 7 juli 2019) nog vers in het geheugen gaan we met elkaar in gesprek. (Media-)experts en opiniemakers zullen de beeldvorming van vrouwenvoetbal in Nederlandse media bespreken, waarbij ook inspirerende voorbeelden worden gegeven. (Ex-)professionals delen ervaringen uit de praktijk.

Met o.m. Kirsten van de Ven (manager vrouwenvoetbal KNVB & ex-professional), Carolina Trujillo (schrijver/columnist NRC), Martine Prange (redacteur v.h. boek Vrouwenvoetbal in Nederland) en Agnes Elling (sportsocioloog & onderzoeker).

Zeepkist

Aan het eind van de avond is er gelegenheid om op de zeepkist te stappen. Iedereen is van harte welkom om deze kans te pakken en inspirerende verhalen over vrouwenvoetbal met het publiek te delen. De avond wordt afgesloten met een feestelijk drankje.

Boek

Aanleiding voor de debatavond is het boek Vrouwenvoetbal in Nederland: Spiegel en Katalysator van Maatschappelijke Verandering, in 2017 uitgegeven door Klement en Atria. Twee jaar later is het tijd voor een terugblik.

Inloop: 17:00
Aanvang: 17:30
Einde debat, aanvang borrel: 19:30

Aanmelden

Delen: