De straat op: Vrouwenkiesrecht Wandeling

  • Locatie: OBA Oosterdok
  • Datum:
  • Tijd: 15:30
  • Type: Wandeling / event
5 jan De straat op: Vrouwenkiesrecht Wandeling

Koop Ticket

Loop mee met de Vrouwenkiesrecht Wandeling! Vanuit Atria’s tentoonstelling De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme, in de OBA Oosterdok in Amsterdam, neemt erfgoedexpert Dineke Stam je mee de stad in. Tijdens de wandeling komt de strijd voor het vrouwenkiesrecht van 100 jaar geleden tot leven. Het eindpunt is Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, aan de Vijzelstraat 20.

Centraal staan de opvallende gebeurtenissen en bijzondere verhalen van de vrouwen en mannen die tijdens de ‘eerste feministische golf’ streden voor het vrouwenkiesrecht. Massaal gingen zij de straat op voor een betere toekomst. Wie waren zij? Waar kwam hun vastberadenheid vandaan? De stad is het toneel, de straten en pleinen zijn het archief, de gebouwen de stille getuigen. Je loopt een stuk van de route van de ‘groote betooging’ van 1916 en komt langs verschillende panden die een rol speelden in het leven van de strijdsters. Zoals het geboortehuis van Wilhelmina Drucker of het kantoor van de Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht (VvVK).

De Vrouwenkiesrecht Wandeling is tevens de finissage van Atria’s tentoonstelling De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme in de OBA Oosterdok.

Tijdstip en locatie

Zondag 5 januari

15:30 inloop OBA expo (OBA Oosterdok) Oosterdokskade 143,
Op loopafstand van Amsterdam CS.
16:00 start wandeling vanaf de trappen van de OBA
17.30 einde bij Atria, Vijzelstraat 20

Tickets

Prijs (excl. service kosten): €5

Koop Ticket

Delen: