Table Read film Honeycomb

  • Locatie: OBA Oosterdok, Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 19:15
8 sep ayisha siddiq met haar handen in het haar in de film honeycomb

Werk mee aan de totstandkoming van de korte film Honeycomb, over de keuzes van een jonge Nederlands-Pakistaanse vrouw die wordt geconfronteerd met een onverwachte zwangerschap.

Op dinsdag 8 september organiseert Stichting Aletta Stories i.s.m. Atria en OBA Amsterdam een table read voor de film Honeycomb. Honeycomb gaat over de Nederlands-Pakistaanse Mariyam die haar twee werelden altijd goed gescheiden weet te houden. Totdat ze zwanger raakt. Hoe zal Mariyam’s moeder op haar zwangerschap reageren? Kan Mariyam op haar rekenen?

Over de film

“20 jaar oud, gekleed in haar hijab, wandelt Mariyam door de straten van haar buurt in een buitenwijk. In de avond doet ze ceremonieel haar hijab af en bereidt ze zich voor op haar optreden. In een heavy metal club zingt ze haar longen uit haar lijf voor een head-bangend publiek.”

Honeycomb belicht de veranderlijkheid van identiteit en provoceert culturele stereotypen met een kijkje achter de schermen van een jonge Nederlands-Pakistaanse vrouw. Via de sterke en onafhankelijke Mariyam komt de film op voor vrouwenrechten en het recht om over je eigen lichaam te beslissen. Met deze film willen de makers stereotypen en taboes over vrouwen, vrouwelijkheid, menstruatie, feminisme, seksualiteit en moslima’s doorbreken.

Table read

Tijdens een table read wordt het script van een film door de acteurs samen met de regisseur hardop voorgelezen. De gespreksleider leest voor in welke scene de acteurs zich bevinden, waar de personages zijn en wat de sfeer is.

De table-read is een moment om te sparren. Kloppen de dialogen? Wordt de juiste sfeer overgebracht? Zijn de representaties van de hoofdpersoon herkenbaar voor mensen met vergelijkbare achtergrond, perspectieven en ervaringen? Leeft de beoogde doelgroep mee met het verhaal? In de table read zoeken de makers samen met de betrokkenen en de doelgroep antwoord op deze vragen.

Meedoen?

Herken jij je in het verhaal of het personage van Mariyam? Wil je van dichtbij meemaken hoe een korte film tot stand komt en ervaren hoe acteurs het verhaal tot leven brengen? En lijkt het je leuk je mening te geven over het script?

Mail naar pr@atria.nl om je op te geven. Vermeld ‘Honeycomb’ in het onderwerpsveld en vertel ons in een paar regels iets over jezelf en waarom het je leuk lijkt om mee te doen. Deelname is kosteloos en wij zorgen voor koffie en thee.

Tijd en locatie

OBA Oosterdok, Amsterdam
Inloop: 19:15
Start programma: 19:30
Einde: 21.30

Aanmelden livestream

Iedereen die interesse heeft kan meekijken of deelnemen via een livestream. Deelname is kosteloos. Meld je wel even aan via onderstaand aanmeldformulier. Je krijgt de link voor de livestream van tevoren toegestuurd.

Over de makers:

Ayisha Siddiqi

Ayisha Siddiqi is 29 jaar, afgestudeerd aan de theateracademie Maastricht en te zien in theater en films als Karman en Layla M. Ze is een Pakistaans-Nederlandse actrice maar geboren in Saudi Arabië. Op haar derde kwam ze met haar vader, moeder, broer en twee zussen naar Groningen. Haar vader overleed tijdens de reis. Zo zijn ze hier gebleven. In Honeycomb speelt zij het personage Mariyam.

Haider Hussain

Haider Hussain is regisseur en autodidact filmmaker met een achtergrond in aerospace engineering. Hij heeft een gemixte achtergrond met een Duitse moeder en een Indiaas-Kashmiri vader. Zijn liefde voor muziek en science fiction zie je terug in zijn muziekvideo’s, korte films en documentaires. Op het moment werkt hij als creatief regisseur bij digitaal bureau Knock Knock Studio. Haider Hussain nam het initiatief voor Honeycomb en is regisseur van de film.

Genny van ’t Veer

Genny van ’t Veer is producent en oprichter van de Stichting Aletta’s Stories. De stichting heeft als doel beeldvorming over mensen die niet, nauwelijks of stereotyperend worden gerepresenteerd, positief te beïnvloeden met culturele en maatschappelijke projecten.

De makers zullen aanwezig zijn bij de table read: Daarnaast zijn aanwezig: o.a. Taskien Khudabux (speelt de moeder van Mariyam), en Max van Boxel (cameraman).

Fotocredits: Ayisha Siddiqi in Honeycomb © Max van Boxel

Aanmeldformulier voor de livestream:

Aanmelden

Delen: