WikiVrijdag Meet-up

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: meet-up
20 mei WikiVrijdag Meet-up

We organiseren deze Wikivrijdag zowel online als fysiek. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipedia bewerkers. Wij zorgen voor een prettige omgeving waarin we samen werken aan artikelen op Wikipedia. Ervaren Wikipedia begeleiders helpen je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Commons.

De WikiVrijdag wordt georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria en Ihlia en vindt iedere maand plaats, afwisselend bij Atria en Ihlia. Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.

Tijdstip en locatie

Het fysieke gedeelde vindt plaats tussen 13:00 en 16:00 in de bibliotheek van Atria aan de Vijzelstraat 20 in Amsterdam. Neem een laptop mee als je komt.
Voor het online gedeelte van 14:00 tot 16:00 sturen we je een zoom-link door.

Wikiproject Gendergap

Het Wikiproject Gendergap wil de genderkloof bij Wiki-projecten in het Nederlandse taalgebied verkleinen. In onderzoek uit 2015 blijkt dat 89% van de deelnemers zichzelf als man identificeert en 11% identificeert zich als vrouw. Ongetwijfeld kleurt dit nog steeds de inhoud op Wikipedia en Wikimediaprojecten: oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren, ondervertegenwoordiging van ‘vrouwelijke’ thema’s en interessegebieden.

Help je ook mee de gendergap te verkleinen?

Hier vind je een lijst van mogelijke onderwerpen om over te schrijven
Wil je gelijk al aan het werk? Bekijk dan deze introductievideo of duik in de handleiding schrijven voor Wikipedia. Meer informatie over het aanmaken van een account en veel tips vind je hier

Inschrijven

De bijeenkomst is gratis. Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten en wie we de zoom-link kunnen sturen, vragen we je om je in te schrijven.

Foto: Wikivrijdag bij Atria

Delen: