Read In: Daan Borrel

  • Locatie: Atria, bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 0:00
31 mei - 27 dec Read In: Daan Borrel

Tijdens Atria’s Read-in gaan we actuele vraagstukken rondom gender en identiteit te lijf aan de hand van een boek. Literaire werken worden besproken, passages voorgelezen en er is de gelegenheid vragen te stellen en inzichten te delen. De Read-in is een boekenclub mét de auteur. De collectie van Atria biedt daarbij verdiepende teksten en secundaire literatuur.

In de eerste editie lezen en bespreken we Soms is liefde dit. Journaliste Daan Borrel onderneemt een poëtische zoektocht naar seksualiteit en verlangens. Na een onbezonnen kus met een andere man schrijft Daan Borrel vanuit een kamer in Berlijn een brief aan haar vriend. De brief draait uit op een zelfbevragend relaas over seksualiteit, intimiteit en autonomie. Mag je elk verlangen onderzoeken en uitleven? En hoe combineer je dat met een behoefte aan verbintenis? Hoe kunnen vrouwen hun eigen verlangens volgen als ze nooit hebben geleerd daarmee om te gaan? Of zijn mannen er net zo slecht in? Is het de geest of het lichaam dat verlangens creëert? En in hoeverre worden ze bepaald door verhalen?

In dit persoonlijke essay zien we Daan Borrel in haar hongerige zoektocht naar antwoorden. Ze richt zich tot literatuur, filosofie, popmuziek en films, maar ook tot haar eigen lijf en tot de vrouwen die het opgevoed hebben. Soms is liefde dit geeft een intieme blik in het hoofd én de onderbuik van iemand die in alle nuance probeert haar seksualiteit te begrijpen.

NB: het vooraf gelezen hebben van het boek is een pre!

Tijd: 19:30 – 21:30 (19:15 inloop)
Koop het boek: https://bit.ly/2vOkRQd 
Tickets: €6,50 https://bit.ly/2I1jArr
Facebook Event: https://bit.ly/2r8cEkY 

 

Delen: