Museum Van Loon x Atria

  • Locatie: Museum Van Loon
  • Datum:
  • Tijd: 10:00
  • Type: tentoonstelling
5 jun - 30 sep Museum Van Loon x Atria

T/m 30 september 2021 kun je de tentoonstelling herstory – vrouwen, verhalen, verandering gaan bekijken in Museum Van Loon

Verhalen uit de geschiedenis worden veelal verteld aan de hand van mannen, vrouwen komen niet of nauwelijks aan het woord. In deze tentoonstelling zet Museum Van Loon de vrouwen center-stage en vertelt samen met Atria herstory.

Koop ticket

Vrouwen, verhalen, verandering

Aan de hand van portretten, foto’s, persoonlijke objecten en boeken komen de verhalen van verschillende vrouwen tot leven. Zoals het verhaal van de non-conformistische Antoinette de Bach-Van Loon (hierboven op de foto). Toen zij erachter kwam dat haar echtgenoot vreemdging, ging ze haar eigen weg en scheidde ze van hem. Begin 20ste eeuw was dat heel ongebruikelijk. Pas na 1971 werd het door een wetswijziging gemakkelijker om een huwelijk ongedaan te maken en verdubbelde het aantal scheidingen .

Plan je bezoek

Museum Van Loon, Keizersgracht 672, Amsterdam
Iedere dag open van 10 tot 17 uur.

Koop ticket


De tentoonstelling in Museum Van Loon is tot stand gekomen met steun van Stichting Gifted Art en Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Delen: