Feminist Club Discussion Night: Feminism and Mental Health

  • Locatie: Atria bibliotheek
  • Datum:
  • Tijd: 19:00
  • Type: discussie avond
22 apr Feminism mental health

Over feminisme en geestelijke gezondheid. Discussie (EN) georganiseerd door de Feminist Club Amsterdam.

Traditionele psychologie is tegenwoordig ingebed in een positivistisch, medisch model. Elke nieuwe uitgave van de DSM (Diagnostical Statistical Manual) genereert nieuwe stoornissen en pathalogische gedragingen. In het verlengde hiervan wordt therapie, om aan wetenschappelijke verwachtingen tegemoet te komen, gestandaardiseerd, afstandelijk en steriel en creëert het soms een vijandige sfeer die slechts enkelen dient. In deze discussie zullen we bekijken hoe we meer begrip kunnen krijgen voor de wijze waarop traditionele therapie een feministische visie in de weg staat en hoe een anti-hegemonische therapie kan bestaan.
De organisatoren van deze discussie zijn twee psychologen die traditionele werkwijzen in de geestelijke gezondheidszorg willen bevragen en transformeren.

Tijd en locatie

Inloop: 18.30
Aanvang: 19.00 tot 21:00
Atria, bibliotheek (Vijzelstraat 20, Amsterdam)

The Feminist Club Amsterdam

In 2015 namen twee jonge feministes deel aan een rondleiding door Atria’s bibliotheek en archief, georganiseerd naar aanleiding van Atria’s publicatie van ‘Het F-boek’ over feminisme in Nederland. Geïnspireerd door Atria’s activiteiten en collectie besloten ze een Facebookgroep op te richten die resulteerde in ‘The Feminist Club Amsterdam’. Sinds die tijd hosten Atria en Mama Cash afwisselend de offline Feminist Club Discussion Nights, die elke drie weken plaatsvinden.

Delen: