Expertmeeting Online intimidatie in het onderwijs

  • Locatie: Atria
  • Datum:
  • Tijd: 13:00
  • Type: expertmeeting
23 sep infographic cybergeweld

Er is momenteel veel aandacht voor ongewenste-sexting onder jongeren. Maar wist je dat er nog meer vormen van cybergeweld zijn waar jongeren in het onderwijs mee geconfronteerd kunnen worden? Zo kunnen jongeren online onder andere te maken krijgen met pesterijen, stalking, en chantage en afpersing met seksueel getint beeldmateriaal die van het slachtoffer zijn gemaakt (sextortion).

Als slachtoffer van online intimidatie word je enorm in je gevoel van veiligheid aangetast, wat een grote impact kan hebben op het (school)leven. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat jongeren die online zijn gestalkt zich sociaal angstig, eenzaam, gefrustreerd, verdrietig en hulpeloos voelen.

Wat kan je doen om online intimidatie bij jongeren te helpen voorkomen? Welke interventies zijn er? Hoe creƫer je een schoolklimaat waarin online intimidatie niet wordt geaccepteerd? Hoe herken je online intimidatie bij jongeren? Hoe ga je er als professional in het onderwijs mee om en hoe kun je jongeren ondersteunen die hiervan slachtoffer zijn? Hoe ziet de wetgeving omtrent online intimidatie eruit?

Graag gaan we met professionals en ervaringsdeskundigen in gesprek om kennis, ervaringen en inzichten hierover te delen.
Meer informatie over het programma volgt!

Locatie: Atria, Vijzelstraat 20, Amsterdam

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via info@act4respect.nl

Act4Respect

Deze expertmeeting wordt georganiseerd door Act4Respect, een alliantie van Rutgers en Atria. Act4Respect zet zich samen met jongeren en professionals in voor gelijkwaardige relaties onder jongeren & jongvolwassenen waarin geen ruimte is voor fysiek, seksueel of cybergeweld. Act4Respect wil voorkomen dat iemands sekse, identiteit of persoonlijkheid aanleiding vormt voor geweld.

Delen: