Atria Boekenclub over Vrolijk verval van Hedy d’Ancona

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 19:00
  • Type: leesclub
7 feb Atria Boekenclub over Vrolijk verval van Hedy d’Ancona

Leesclub onder leiding van Rehab Chaker.

Koop ticket

Welke schrijvers hebben de fundamenten gelegd voor het feminisme van nu? En welke recente feministische publicaties móet je echt gelezen hebben?

In de Atria Boekenclub gaan we terug naar de pioniers die feministische inzichten formuleerden waar we vandaag de dag nog op teruggrijpen. En we bespreken boeken van hedendaagse schrijvers die ons kunnen inspireren en bewegen. De boeken gaan over onderwerpen als ras en kolonialisme, gender en seksualiteit, liefde en relaties, ouder worden, politiek en activisme.

Aanwezigen worden uitgenodigd om elke eerste maandag van de maand samen een nieuw (of oud) boek in te duiken. De boeken worden gekozen door de afwisselende hosts van de avond. In intieme setting worden passages voorgelezen, vragen gesteld en inzichten gedeeld over hoe we naar deze teksten kijken en wat we er aan hebben. De bar is open en popcorn in overvloed aanwezig!

Vrolijk Verval – Hedy d’Ancona

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Atria’s Boekenclub bespreken we het boek Vrolijk Verval van activist, voormalig politica en feministe van het eerste uur Hedy d’Ancona. Het boek bestaat uit een collectie essays over de beeldvorming omtrent ouderdom. D’Ancona beschrijft met veel humor dat het fysieke verval van tachtigplussers niet persé hoeft samen te vallen met eenzaamheid en kwetsbaarheid. En passant gaat ze in op onderwerpen als vrije tijd, feminisme, politiek, rolmodellen, vergrijzing, seks, het brein en de liefde.

Hedy d’Ancona zal bij de leesclub aanwezig zijn voor een Q&A met de deelnemers. Deze editie van de Atria Boekenclub wordt begeleid door Arabiste en tolk/vertaler Rehab Chaker.

Rehab Chaker is een Syrisch-Nederlandse feministe en kenner van de Arabische taal en cultuur. Ze vertaalde meerdere Nederlandse feministische teksten in het Arabisch, waaronder van Joke Smit en Anja Meulenbelt. Momenteel werkt ze aan een serie Arabischtalige interviews met Syrische feministen in de Diaspora.

Tijdstip en locatie

Locatie: online
Tijdstip: je bent welkom vanaf 19:00, we starten om 19:15.

Tickets

Ticket: €6,50 + 0,99 servicekosten

Koop ticket

Delen: