ONLINE – Atria Boekenclub over Dat zou jij nooit toelaten van Tessel ten Zweege

  • Locatie: Online via Zoom
  • Datum:
  • Tijd: 19:00
  • Type: leesclub
14 nov ONLINE – Atria Boekenclub over Dat zou jij nooit toelaten van Tessel ten Zweege

Leesclub over Dat zou jij nooit toelaten van Tessel ten Zweege, onder leiding van De Ondergrondse.

De ticketverkoop voor deze avond is gesloten. Mocht je vragen hebben kan je mailen naar pr@atria.nl

Welke schrijvers hebben de fundamenten gelegd voor het feminisme van nu? En welke recente feministische publicaties móet je echt gelezen hebben?

In de Atria Boekenclub gaan we terug naar de pioniers die feministische inzichten formuleerden waar we vandaag de dag nog op teruggrijpen. En we bespreken boeken van hedendaagse schrijvers die ons kunnen inspireren en bewegen. De boeken gaan over onderwerpen als ras en kolonialisme, gender en seksualiteit, liefde en relaties, ouder worden, politiek en activisme.

Aanwezigen worden uitgenodigd om elke eerste maandag van de maand samen een nieuw (of oud) boek in te duiken. De boeken worden gekozen door de afwisselende hosts van de avond. In intieme setting worden passages voorgelezen, vragen gesteld en inzichten gedeeld over hoe we naar deze teksten kijken en wat we er aan hebben.

Dat zou jij nooit toelaten – Tessel ten Zweege

In deze aflevering van de Atria Boekenclub bespreken we het boek Dat zou jij nooit toelaten van schrijver, journalist en feminist Tessel ten Zweege. In dit boek deelt zij haar verhaal over hoe zij in 2018 ontsnapte aan haar gewelddadige vriend. Na zich lang geschaamd te hebben voor haar ervaring met partnergeweld, is haar doel nu om intiem geweld bespreekbaar te maken. In dit boek doet Tessel niet alleen haar eigen verhaal, ze biedt ook de informatie die anderen nodig hebben om partnergeweld te voorkomen, herkennen en doorbreken.

Deze editie van de Atria Boekenclub wordt begeleid door De Ondergrondse. Tessel ten Zweege zal bij de leesclub aanwezig zijn voor een Q&A met de deelnemers.

De Ondergrondse is een netwerk van mensen die elkaar kennen via De Bovengrondse, een feministische doe-tank die sinds 2022 offline is.

Tijdstip en locatie

Locatie: online, via Zoom
Tijdstip: je bent welkom vanaf 19:00, we starten om 19:15.

Tickets

Ticket voor online aanwezigheid: €4,50 + 0,99 servicekosten

Koop ticket

De ticketverkoop voor deze avond is gesloten. Mocht je vragen hebben kan je mailen naar pr@atria.nl

Delen: