Atria Boekenclub over Alle moeders werken al van Anja Meulenbelt

  • Locatie: bibliotheek van Atria
  • Datum:
  • Tijd: 19:00
  • Type: leesclub
7 nov Atria Boekenclub over Alle moeders werken al van Anja Meulenbelt

Atria Boekenclub onder leiding van Rehab Chaker

Welke schrijvers hebben de fundamenten gelegd voor het feminisme van nu? En welke recente feministische publicaties móet je echt gelezen hebben?

In de Atria Boekenclub gaan we terug naar de pioniers die feministische inzichten formuleerden waar we vandaag de dag nog op teruggrijpen. En we bespreken boeken van hedendaagse schrijvers die ons kunnen inspireren en bewegen. De boeken gaan over onderwerpen als werk-zorgverdeling, gender, seksualiteit, liefde en relaties, politiek, en activisme. 

Aanwezigen worden uitgenodigd om elke eerste maandag van de maand samen een nieuw (of oud) boek in te duiken. De boeken worden gekozen door de afwisselende hosts van de avond. In intieme setting worden passages voorgelezen, vragen gesteld en inzichten gedeeld over hoe we naar deze teksten kijken en wat we hier aan hebben. De bar is open en popcorn in overvloed aanwezig!

Alle moeders werken al Anja Meulenbelt 

In deze aflevering van de Atria Boekenclub bespreken we Alle moeders werken al, geschreven door Anja Meulenbelt. In het boek pleit Anja voor een samenleving waarin moederschap de ruimte en waardering krijgt die het verdient. Want: voor veel vrouwen voelt het alsof ze moeten werken alsof ze geen kinderen hebben, en hun kinderen moeten verzorgen alsof ze geen werk hebben. 

 Deze editie van de Atria Boekenclub wordt begeleid door Arabiste en tolk/vertaler Rehab Chaker. Anja Meulenbelt zal bij de leesclub aanwezig zijn voor een Q&A met de deelnemers. 

Rehab Chaker is een Syrisch-Nederlandse feministe en kenner van de Arabische taal en cultuur. Ze vertaalde meerdere Nederlandse feministische teksten in het Arabisch, waaronder van Joke Smit en Anja Meulenbelt. Momenteel werkt ze aan een serie Arabischtalige interviews met Syrische feministen in de Diaspora.

Tijdstip en locatie

Locatie: bibliotheek van Atria, aan de Vijzelstraat 20 in Amsterdam.
Tijdstip: je bent welkom vanaf 19:00, we starten om 19:15.

Tickets

Ticket: €6,50 + 0,99 servicekosten

De kaartverkoop voor deze avond is gesloten. Mocht je vragen hebben of je willen afmelden, kan je mailen naar pr@atria.nl

Delen: