Atria Boekenclub met Susan Smit over De Heks van Limbricht

  • Locatie: Bibliotheek van Atria en online
  • Datum:
  • Tijd: 19:00
  • Type: leesclub
3 okt Atria Boekenclub met Susan Smit over De Heks van Limbricht

Atria Boekenclub onder leiding van Susan Smit

Welke schrijvers hebben de fundamenten gelegd voor het feminisme van nu? En welke recente feministische publicaties móet je echt gelezen hebben? 

In de Atria Boekenclub gaan we terug naar de pioniers die feministische inzichten formuleerden waar we vandaag de dag nog op teruggrijpen. En we bespreken boeken van hedendaagse schrijvers die ons kunnen inspireren en bewegen. De boeken gaan over onderwerpen als spiritualiteit, gender, seksualiteit, liefde en relaties, ouder worden, politiek, en activisme. 

Aanwezigen worden uitgenodigd om elke eerste maandag van de maand samen een nieuw (of oud) boek in te duiken. De boeken worden gekozen door de afwisselende hosts van de avond. In intieme setting worden passages voorgelezen, vragen gesteld en inzichten gedeeld over hoe we naar deze teksten kijken en wat we er aan hebben. De bar is open en popcorn in overvloed aanwezig! 

De heks van Limbricht Susan Smit

In deze aflevering van de Atria Boekenclub bespreken we De heks van Limbricht, geschreven door Susan Smit. In dit boek vertelt Susan het waargebeurde verhaal van Engten Luijten uit Limbricht, die aan het einde van de 17e eeuw wordt beschuldigd van hekserij. De kasteelheer gebruikt alles in zijn macht om tot een bekentenis te komen, maar wat gebeurt er wanneer Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt? De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen. 

Deze editie van de Atria Boekenclub wordt begeleid door Susan Smit zelf. Aan het einde van de avond is er ruimte voor deelnemers aan de boekenclub om vragen aan Susan te stellen over De heks van Limbricht of een van haar andere boeken.  

Susan zal tijdens deze avond boeken signeren. Mocht je een eigen kopie van een van haar boeken hebben, kan je deze meenemen. Ook is er de mogelijkheid om De heks van Limbricht of De wijsheid van de heks op deze avond te kopen en meteen te laten signeren. 

Susan Smit staat bekend als Nederlands moderne heks. Op dit moment werkt ze hard aan een petitie voor een nationaal heksenpardon. 

Tijdstip en locatie

Locatie: bibliotheek van Atria, aan de Vijzelstraat 20 in Amsterdam.
Deze avond is ook online bij te wonen!
Tijdstip: je bent welkom vanaf 19:00, we starten om 19:15.

Tickets

Regular witch: €9,00 + 0,99 servicekosten.
Web-witch: €6,50 + 0,99 servicekosten.

De kaartverkoop voor deze Boekenclub is gesloten. Mocht je vragen hebben of alsnog willen komen, kan je tot 18:00 mailen naar pr@atria.nl. Dan nemen wij contact met je op!

Delen: